מוצר מחיר כמות סה"כ
סכום ביניים 0.00
סה"כ 0.00

פסטה ברוטב בולונז

זמן הכנה – 15 דק'

זמן בישול – מינימום 45 דק' ועד שעתיים

מצרכים:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 גבעולי סלרי קצוץ ללא העלים
  • 1 גזר קצוץ או מגורר
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1/2 כוס יין אדום יבש
  • 1 יח' רסק עגבניות 100% עגבנייה יכין 100 גרם/ רכז עגבניות פריכוז יכין 100גרם
  • 2 יח' עגבניות מקולפות מרוסקות יכין 260 גרם

תבלינים:

מלח, פלפל שחור טחון טרי, 2 יח' פלפל אנגלי שלם, 2 עלי דפנה, 1כף תימין יבש/3 גבעולים טריים
1 חבילת פסטה

אופן ההכנה:

מחממים שמן זית בסיר רחב ונמוך בחום בינוני. מוסיפים בצל ושום ומאדים 2-3 דק. מוסיפים את הסלרי והגזר, וממשיכים לאדות עד שהירקות מתרככים במקצת (5-10 דקות).

מגבירים את האש, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי הפרדת הבשר לפירורים בעזרת כף עץ או מזלג, עד שהבשר משנה את צבעו. מתבלים במלח ובפלפל טחון טרי.

יוצקים את היין אדום וממשיכים לבשל עד לצמצום מרבית הנוזלים.

מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום, מוסיפים את יתרת התבלינים, מכסים את הסיר ומבשלים בישול ארוך (מינימום 45 דק' ועד שעה)

  • לקראת סוף הבישול ניתן להוסיף עשבי תיבול לפי הטעם: עירית, בזיליקום, פטרוזיליה וכד'
  • טעמו של התבשיל מעמיק ככל שזמן הבישול ארוך יותר

מבשלים ומסננים את הפסטה לפי הוראות היצרן

מערבבים את רוטב הבולונז עם הפסטה המבושלת בדרגת אל-דנטה ומגישים.

פסטה ברוטב בולונז

מוצרים במתכון זה:

X 1 רסק עגבניות  100% עגבניה יכין 100גר' מארז 4יח' רסק עגבניות 100% עגבניה יכין 100גר' מארז 4יח'
X 2 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות 240 גרם עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות 240 גרם
הוספת כלל מוצרי המתכון אל העגלה