image

עיקרית, ראשונה

20 מנות

עיג'ה – לביבות ירק בסלסת עגבניות ונענע

מידע וצורת הכנה
hraime

המצרכים

  • 2 תפוחי אדמה
  • 1 בצל – קצוץ דק
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה – קצוצים
  • 1/2 כוס עלי כוסברה
  • 3 גבעולי בצל ירוק - טבעות
  • 1 כף נענע - קצוצה
  • 1 כפית בהרט
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • קורט פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות קמח
  • 2 ביצים (L)
  • שמן לטיגון רדוד (כ 1 ס"מ גובה שמן)
  • לסלסה
  • 1 פחית עגבניות חתוכות דק של יכין
  • 1 בצל סגול קטן
  • 1 פלפל חריף ירוק
  • 2 פלפלים אדומים (לא חריפים) ללא הגרעינים
  • 1/4 כוס נענע
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

  • 01 מבשלים תפוחי האדמה עם הקליפה עד לריכוך של 90% ומצננים.
  • 02 מגרדים את תפו"א בפומפייה גסה ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. במידה והתערובת רכה מידי מוסיפים עוד קמח ומערבבים
  • 03 מומלץ לצנן את התערובת כחצי שעה במקרר לטובת מיצוק, אך לא חובה.
  • 04 מחממים במחבת רחבה שמן לטיגון רדוד. יוצרים מהתערובת לביבות בעזרת כפות או ידיים רטובות ומעבירים לטיגון במחבת למשך 3 דקות מכל צד עד להזהבה.
  • 05 מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  • 06 לסלסה: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון בפולסים, למעט השמן. כאשר מתקבל מרקם פירורי, מעבירים את התערובת לקערת ערבוב, מוסיפים שמן זית ומערבבים בעזרת מטרפה. מתקנים תיבול ומגישים.

איכות ומצוינות

בכל מוצרי יכין הושקעו משאבים ומאמצים רבים ונעשה שימוש בטכנולוגיות חדישות, על מנת להציבם ברף האיכות הגבוה ביותר בשוק העולמי. איכות המוצרים והשירות ללקוחותינו הם אלה שמנחים את דרכנו, ומתוך תפיסה זו אנו מחויבים לפעול למען שיפור מתמיד באיכות ובשירות.

image יותר בריא
image יותר טרי
image יותר טעים

מחפשים מתכונים מהירים ומזינים? רוצים טיפים מנצחים לבישול? אוהבים להתעדכן ראשונים במוצרים חדשים?

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות!